16.9.2024. 22:40
0
Željezničar ima šansu da ispiše historiju u gradskom derbiju na Koševu
Željezničar je večeras rezultatom 3:0 savladao GOŠK u Gabeli u susretu šestog kola Wwin lige BiH te se izjednačio sa gradskim rivalom Sarajevom na vrhu tabele, s tim da je Sarajevo odigralo jednu utakmicu manje.

Željezničaru je ovo bila treća pobjeda u gostima od početka sezone u isto toliko utakmica. Prvo je na strani savladan Velež, potom je Željezničar kao gost slavio u Tuzli kod Slobode, a onda je dobio i GOŠK. Interesantno, na domaćem terenu Željezničar je osvojio četiri boda, ali je u gostima besprijekoran.

Ovo je tek treći put otkad se Premijer liga BiH igra na prostoru cijele BiH da je Željezničar sezonu otvorio sa tri gostujuće pobjede. Prvi put je to timu sa Grbavice uspjelo u sezoni 2004/2005, a drugi put u sezoni 2020/2021.

Željezničar je u sedmom kolu Wwin lige BiH domaćin Zrinjskom, a onda gostuje Sarajevu u gradskom derbiju, koji se igra 25. septembra na Koševu. Za ostvarenje historijskog niza pobjeda u gostima u ligi, Željezničaru će trebati da slavi na gostovanju kod najvećeg rivala. Može li uspjeti u tome, ostaje da se vidi, piše Sport1.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.