20.9.2024. 11:54
0
Figo o najavi štrajka fudbalera: Ako se broj mečeva smanji, moraju i plate da budu niže
Fudbaleri se u poslednje vrijeme žale da igraju previše utakmica. Igrač Manchester Cityja Rodri rekao je da ni štrajk nije daleko, na šta je dobio odgovor legendarnog fudbalera Luisa Figa.

Rodrijeva najava da bi fudbaleri trebalo da stupe u štrajk zbog povećanog broja utakmica i najavljenog produženog trajanja sezone sve do sredine jula mogla bi ozbiljno da uzdrma fudbalski svijet.

Figo je imao šta da poruči španskom fudbaleru.

"Naravno, ovo je uvijek komplikovana tema za diskusiju. Igrači imaju ugovor sa entitetom, odnosno klubom, a na nama je da pronađemo najbolje rješenje. Logično je da ima sve više utakmica, to je prosto efekat grudve snijega koja se kotrlja nizbrdo. Što je više utakmica, to su veći ugovori. Ako se broj mečeva smanji, moraju i plate da budu niže. Zato je potrebno da se napravi balans, ali isti je jako teško naći“, rekao je Figo.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.