7.10.2024. 12:34
0
Njemačka bez dvije velike zvijezde dolazi u Zenicu
Selektor Njemačke Julian Nagelsmann iz dana u dan saznaje sve lošije vijesti kada je u pitanju igrački kadar ove reprezentacije.

Naime, napadač Arsenala Kai Havertz propustit će gostujuće utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Holandije zbog povrede koju je pretrpio jučer protiv Southamptona.

Nogometna federacija Njemačke zvanično je potvrdila da Havertz zbog problema sa koljenom propušta naredne utakmice koje se igraju u okviru Lige nacija.

Havertz će ostati u Londonu gdje će ga doktori Arsenala narednih dana tretirati na odgovarajući način kako bi ga što prije vratili u normalno stanje.

Ranije je bilo poznato da zbog povreda neće biti ni Ter Stegena, zatim Kevina Trappa, Hummelsa, Musiale i Fullkruga.

Naravno tu bez obzira na veliki broj izostanaka itekako ima mnogo kvaliteta kada je riječ o selekciji Njemačke.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se u Zenici u petak na stadionu Bilino Polje od 20:45 sati.

Igrači koje je Nagelsmann pozvao za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine i Holandije.

Golmani: Oliver Baumann, Janis Blaswich, Alexander Nubel.

Odbrana: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Robin Koch, Maximilian Mittlestadt, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Jonatahan Tah.

Vezni red: Robert Andrich, Chris Fuhrich, Pascal Gross, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović, Angelo Stiller, Florian Wirtz.

Napad: Serge Gnabry, Tim Kleindienst, Deniz Undav.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.