11.10.2024. 16:32
0
Žestoka reakcija srbijanskog Kurira na njemačko ismijavanje Bilinog polja: "Ne bi vam ni tuširanje pomoglo da opere sve što je potrebno oprati kada dođe na ova podneblja"
Njemački RTL ismijao je stadion Bilino polje pred meč između Bosne i Hercegovine i Njemačke. Čudom su se čudili svlačionicama zeničkog stadiona, a iz Srbije je stigla iznenađujuća reakcija u kojoj je novinar Kurira odlučio da odgovori bahatim Nijemcima.

Srbijanski Kurir odlučio je žestoko reagovati na činjenicu da je njemački RTL ismijao stadion Bilino polje u Zenici.

Ova njemačka televizija odlučila je prikazati unutrašnjost stadiona. Nisu mogli da vjeruju da će njihova reprezentacija morati da se presvlači, tušira i priprema za meč u 'očajnim uslovima'.

Zanimljivu reakciju imao je srpski Kurir. Brutalno su reagovali iz Srbije i poručili su im da prvo pogledaju u svoje dvorište, pa da onda komentarišu druge.

"Nijemci, 'moralne gromade', došli su na Balkan da nam drže lekcije. Put ih je naveo u Bosnu i Hercegovinu, a vjerovatno bi isto pokušali da su u nekoj drugoj državi bivše Juge", počinje Kurir i između ostalog nastavlja:

"Da oni decenijama ne miješaju svoje prste, vjerovatno bi stadion u Zenici bio na svjetskom nivou, ali ovako im je lekše i bolje - ono što su sami uništili (na nekom drugom terenu), sada dolaze i pljuju", poruka je iz Srbije.

Navodi se također da je Bilino polje sasvim moderan stadionu za sasvim normalne fudbalere, a ne za razmažene zvjezdice, te da bi ispali gospoda da su donirali nove svlačionice, prenosi Sportsport.ba.

"Pitanje je da li bi i tuširanje pomoglo, da operu sve što je potrebno oprati kada dođe na ova podneblja"...

Prozvao je ovaj portal i njemačku organizaciju Evropskog prvenstva.

"RTL je potrčao da se sprda sa stadionom. Dokle više njihove lekcije? Umjesto poštovanja, jer su gosti u drugoj državi, oni dolaze da‚traže propuste i da se sprdaju na taj način."

Pošto se već prave pametni, da ih upitamo za par 'sitnih' propusta u njihovoj uređenoj državi.

"Gdje su oni bili u redu (dva sata čekanja napolju po pljusku= za ulazak u medijsku zonu stadiona u Gelsenkirchenu jer radi samo jedan jedini ulaz i skener?

Gdje su bili da kažu kakve su to novinarske pozicije na 'krovu' stadiona gdje se vidi samo šipka?

Gdje su bili da pogledaju pojedine toalete na stadionu u Minhenu u koje nije moglo da se uđe od smrada?

Gdje su bili kada nesposobno organizatori Euro 2024 nisu uspijevali da odštampaju akreditacije medijima iz cijelog svijeta čitavih sedam dana?

Gdje su bili kada ljudi ne mogu da uđu na stadion jer im taj njihov savršen sistem ne prepoznaje akreditacije?

Gdje su bili kada su vozovi kasnili satima toko Euro 2024?

Gdje su bili dok im prokišnjava stadion u Dortmundu? Da li bi se možda tu tuširali na otvorenom, ako im već smetaju tuševi u BiH?

Gdje su, uopšte, bili tokom najgore organizovanog Evropskog prvenstva u historiji fudbala?

Na kraju je Kurir zaključio:

"Svoje dvorište ne vide. Ili se prave da ne vide. Pa, zar nije zanimljivije brljati po Bosni i Hercegovini, Srbiji, Balkanu... Neka dobiju večeras odgovor od fudbalera BiH na terenu", poruka je iz Srbije.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.