12.10.2024. 20:17
0
Hrvatska dobila Škotsku: VAR spasio komšije u 98. minuti
FOTO: N1
Hrvatski fudbaleri ostvarili su važnu pobjedu u Zagrebu, gdje su u trećem kolu Lige nacija savladali selekciju Škotske rezultatom 2:1.

Ovim trijumfom približili su se plasmanu u četvrtfinale iz jedne od prve dvije pozicije grupe 1 elitnog ranga.

U prvom poluvremenu domaći igrači su bili dominantniji, no nepažnja u odbrani ih je koštala gola u 33. minuti. Nakon nekoliko nespretnih reakcija, lopta je došla do Christieja, koji je uspješno pogodio mrežu i šokirao Maksimir.

Slavlje gostiju nije dugo potrajalo, jer je Perišić već u 36. minuti asistirao Matanoviću, koji je izjednačio rezultat preciznim udarcem u donji ugao gola. Tako je rezultat na poluvremenu bio 1:1.

U drugom dijelu, Hrvatska je igrala znatno ofanzivnije, tražeći preokret. U 70. minuti, Kramarić je pogodio za veliko oduševljenje navijača na Maksimiru, čime je domaća ekipa povela 2:1. Škotska je do kraja meča pokušavala doći do izjednačenja, no njihove napade prekinuo je VAR u petoj minuti sudijske nadoknade, kada je Adamsov pogodak poništen zbog ofsajda.

Hrvatska je sada izjednačena sa Portugalom na prvom mjestu grupe 1 elitnog ranga Lige nacija, s po šest bodova. Portugal će svoj meč trećeg kola odigrati kasnije protiv Poljske, dok Škotska još uvijek nema bodova. U sljedećem kolu, Hrvatska će gostovati Poljskoj, dok će Škotska dočekati Portugal.

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.