16.10.2024. 15:48
0
Premijer liga BiH: Borac slavio uvjerljivo uz kontroverzne sudijske odluke
Završena je zaostala utakmica drugog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između Igmana i Borca na “Gradskom stadionu” u Konjicu.

Na kraju utakmice zadovoljniji mogu biti Banjalučani koji su slavili pobjedu rezultatom 4:0.

Prije svega treba istaknuti da je sav prihod od ulaznica sa današnjeg susreta Fudbalski klub Igman donirao za pomoć unesrećenima u nedavnim katastrofalnim vremenskim nepogodama koje su pogodile našu državu, a između ostalog i Konjic.

Već u četvrtoj minuti utakmice Borac dolazi u vodstvo. Nakon katastrofalne greške cijele defanzivne linije domaće ekipe, Ćeman je pokušao da spasi gol, ali na kraju Kulašin uspijeva da zatrese mrežu Igmana za 0:1.

Uspio je Igman da vrlo brzo preuzme inicijativu i drži loptu više u svome posjedu, ali nisu dolazili u priliku da ugroze gol gostujuće ekipe.

Ipak, u 23. minuti, nakon što je Igman imao terensku inicijativu, nakon jednog kontranapada Ogrinec pronalazi usamljenog Vranješa u petercu koji bez puno problema pogađa za 0:2.

U 30. minuti bilježimo i jedan dobar udarac Ogrineca sa preko 20 metara, ali Ćeman je ovoga puta bio na visini zadatka.

Tek u 41. minuti vidjeli smo i najozbiljniju priliku za Igman kada je Hebibović loše šutirao iz velike blizine nakon ubačaja Šehića i lopta odlazi preko gola. Samo minutu poslije Kulašin dobro šutira a Ćeman uz pomoć stative spašava svoj gol.

Do kraja prvog poluvremena nije više bilo ozbiljnih prilika ni na jednoj, ni na drugoj strani, pa se sa sigurnom prednošću Borca otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je počelo onako kako je tekla i većina prvog – inicijativom Igmana. Ali u 55. minuti Konjičani ostaju s igračem manje kada je Denković zbog navodnog simuliranja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ova odluka Danijela Perića, glavnog arbitra ovog susreta, izazvala je žestoko nezadovoljstvo među domaćim igračima i publikom.

Bilo je već tada jasno da će Borac doći do pobjede ali Igman je svim silama pokušavao da održi situaciju na terenu u kojoj je imao kontrolu nad igrom.

Međutim, u 69. minuti, ponovo nakon jednog kontranapada, Kulašin se najbolje snalazi i pogađa za 0:3, odnosno potvrdu pobjede “Crveno-plavih”.

Deset minuta poslije Čavić pravi jedan odličan solo prodor, istrčao je sam pred gol Igmana, uspio prevariti nekoliko defanzivaca koji su ga stigli, te pogađa za 0:4.

Do kraja utakmice, izuzev nekoliko prijetnji Borca iz kontra napada, nije bilo značajnijih dešavanja, te su Banjalučani napustili Konjic s tri boda koja su ih postavila na treće mjesto na tabeli.

Oba tima nastavljaju takmičenje u WWIN ligi Bosne i Hercegovine za vikend kada su na rasporedu utakmice desetog kola. Igman će gostovati Zrinjskom u ponedjeljak, 21. oktobra, dok će Borac ugostiti Željezničar dan ranije, 20. oktobra.

Večeras od 18:00 na rasporedu je i druga zaostala utakmica drugog kola WWIN lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Radnika.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.