17.12.2022. 22:00
0
Google gasi Duplex
Još jedna Google usluga će se uskoro biti ugašena.

Gigant je ove sedmice objavio da gasi Duplex. 

Na stranici podrške kompanija napominje da usluga neće raditi od kraja 2022.

Google je prvi put najavio Duplex na web-u 2019. godine kao proširenje svoje AI rezervacije Duplex telefona. U početku je ova funkcija bila dizajnirana da pomogne korisnicima Android-a da kupe karte za bioskop. 

Duplex na web-u je dao Assistant-u mogućnost da se samostalno kreće po web sajtovima. 

Pod uslovom da imate informacije o kreditnoj kartici uskladištene u Chrome-u, Assistant bi mogao da se pobrine za sav naporan posao kupovine karata za film umjesto vas.

Što se tiče razloga zašto Google gasi Duplex na web-u, mnogi stručnjaci sugerišu da to može imati neke veze sa troškovima obuke vještačke inteligencije da analizira web stranice. 

Stranica za podršku ove funkcije napominje da je Google koristio poseban korisnički agent za indeksiranje web sajtova više puta dnevno. 

Štaviše, performanse Duplex-a na web-u bi mogle značajno da stradaju ako administratori web sajta spriječe popisivača da indeksira njihov sadržaj, prenosi PCpress.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.