6.5.2023. 18:18
0
Amazon gasi Halo diviziju 31. jula
Amazon gasi svoju Halo diviziju. U obavještenju koje je kompanija poslala korisnicima, rekla je da će prestati da podržava sve uređaje pod zdravstvenim brendom, uključujući nedavno objavljeni Halo Rise tracker spavanja, 31. jula 2023.

Kao dio gašenja, Amazon takođe otpušta neutvrđen broj zaposlenih. U svom obavještenju za Halo korisnike, Amazon je rekao da će u potpunosti refundirati sve kupovine Halo uređaja i dodatne opreme napravljene u posljednjih 12 meseci. Kompanija će takođe refundirati sve neiskorišćene unaprijed plaćene naknade za Halo pretplatu.

Ako ste plaćali uslugu iz mjeseca u mjesec, neće vam biti naplaćene nikakve dodatne naknade za pretplatu. Do 1. avgusta, prateća aplikacija Halo će prestati da funkcioniše, kao i svi Halo uređaji. Ako želite da preuzmete ili izbrišete svoje podatke, to možete učiniti iz menija Podešavanja softvera.

Amazon će obrisati sve preostale podatke 1. avgusta.

Propast brenda Halo ne bi trebalo da bude iznenađenje. Prošlog mjeseca Amazon je najavio da će otpustiti 9.000 zaposlenih. To je pored 18.000 radnih mjesta koje je otpustio početkom godine. Amazon je takođe zakasnio u segmentu zdravlja i fitnesa. Najavio je prvi proizvod, Halo Band, sredinom 2020. godine, a stigao je bez velike pompe, dijelom zbog činjenice da su neke od njegovih karakteristika bile kontroverzne, prenosi "PCpress".

(Ajdin B.)

Amazon
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.