Grilovani šaran: Odlična ideje za današnji ručak
Donosimo vam veoma ukusan i jednostavan recept kojem niko ne može odoljeti.
Potrebno:
8 kotleta šarana
2 kašike kečapa
60 ml soka od limete
1 kašika rendanog svježeg đumbira
2 kašike ulja
1 kašika smeđeg šećera
so
biber
Prilog:
2 krastavca
2 struka mladog luka
200 g barene integralne riže
svjež korijander
1 kašika maslinovog ulja
so
Priprema:
U činiji pomiješati kečap, sok limete, đumbir, ulje, šećer i začine. Staviti unutra kotlete ribe i ostaviti pola sata da odstoje.
Nakon toga ih grilovati na tihoj vatri.
Za to vrijeme pripremiti prilog: isjeckati povrće i korijander u činiju, dodati rižu, ulje, so i promiješati.
Servirati kotlete i prilog na tanjir i posuti listićima korijandera.
(CDM/Alen Avdić)