Domaća čokolada koju će lako napraviti i kuharice početnice
Kokosovo ulje, kakao i med glavni su sastojci zdrave domaće čokolade. Ova čokolada ne samo da je preukusna, nego je i jako zdrava za razliku od ostalih kupovnih čokolada.
Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja, omekšalog
2 kašike kakaa u prahu
½ kašike meda
Upute:
U maloj zdjeli pomiješati sva tri sastojka i miješati da se dobro povežu. Slatkoću prilagoditi okusu.
Izliti čokoladnu smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i zagladiti s lopaticom.
Staviti čokoladu u zamrzivač na 20 minuta, a potom izvaditi i izrezati nožem na komadiće.
Poslužite izravno iz zamrzivača i uživajte!
Napomena:
Važno je da se kokosovo ulje nije potpuno otopilo jer će se kokosovo ulje i kakao prah razdvajati. Za glatku teksturu je najbolje koristiti čvrsto ili omekšalo kokosovo ulje.
(Merima Druškić)