Ovo je odličan recept za sutrašnji ručak, probajte.
SASTOJCI
2 mrkve
1 pastrnak
2 stapke celera
1 ljuta papričica
2 ljutike
30 g đumbira
4 žlice ulja od repice
Oko 150 ml temeljca
4 goveđa filea (od 160 g)
Sol, papar
1 prstohvat curryja
1-2 žlice dijon senfa
150 g vrhnja za kuhanje
3 žlice nasjeckanog peršina
PRIPREMA
Operite i očistite povrće pa ga narežite na kockice debljine 0,5 cm. Čili zarežite po dužini i očistite pa narežite na kolutiće.
Ljutiku i đumbir oljuštite, odnosno ogulite, a potom nasjeckajte.
Ljutiku i đumbir staklasto propirjajte na 2 žlice ulja, dodajte povrće, ulijte temeljac pa kuhajte oko 15 minuta. Pećnicu zagrijte na 120 stupnjeva.
Odreske operite i posušite pa pržite na preostalom ulju 2-3 minute sa svake strane. Posolite, popaprite, pospite čilijem te pecite oko 10 minuta.
Začinite povrće solju, paprom i curryjem, izvadite i stavite na stranu. Senf i vrhnje zakuhajte u tavi pa začinite.
Poslužite s povrćem te pospite peršinom. Na to stavite odreske.
(Merima Druškić)