24.11.2015. 10:46
0
Ukusna kisela čorba
Ako ste malo više popili, ova čorbica će vam dobro doći.
Potrebno:

0,5 kg junetine
2,5 l vode
veza zeleni
manji korjen celera
manja veza lišća peršuna i celera
200 ml kisele pavlake
ulje, suhi biljni začin
2 kašike brašna
so, biber

Priprema:

Komad mesa stavite u vrelu vodu i dodajte očišćenu zelen i korjen celera. Kuhajte na srednje jakoj vatri povremeno dolivajući vodu.

Kad meso omekša, izvadite i meso i zelen, meso isjeckajte, a zelen ispasirajte viljuškom. Sve vratite u bujon, pa začinite suhim biljnim začinom.

Kad čorbica provri, stavite blagu zapršku napravljenu od malo ulja i brašna. Kuhajte još 15 minuta, a zatim dodajte kisjelu pavlaku razmućenu s malo bujona. Vratite da tiho vri još desetak minuta i na kraju dodajte sjeckano lišće peršuna i celera.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.