Ukusna kisela čorba
Ako ste malo više popili, ova čorbica će vam dobro doći.
Potrebno:
0,5 kg junetine
2,5 l vode
veza zeleni
manji korjen celera
manja veza lišća peršuna i celera
200 ml kisele pavlake
ulje, suhi biljni začin
2 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Komad mesa stavite u vrelu vodu i dodajte očišćenu zelen i korjen celera. Kuhajte na srednje jakoj vatri povremeno dolivajući vodu.
Kad meso omekša, izvadite i meso i zelen, meso isjeckajte, a zelen ispasirajte viljuškom. Sve vratite u bujon, pa začinite suhim biljnim začinom.
Kad čorbica provri, stavite blagu zapršku napravljenu od malo ulja i brašna. Kuhajte još 15 minuta, a zatim dodajte kisjelu pavlaku razmućenu s malo bujona. Vratite da tiho vri još desetak minuta i na kraju dodajte sjeckano lišće peršuna i celera.
(CDM/Alen Avdić)