27.11.2015. 9:02
0
Čokoladna pita s višnjama
Priprema je jednostavna i za početnike.
Potrebno:
Za tijesto:
1 šoljica brašna bez glutena 
1/3 šoljice kakao praha
so
kašika sode bikarbone
1 jaje
1/3 šoljice maslaca
3 kašike šećera 

Fil:
200 g višanja
2 kapike bezglutenskog brašna
4 kašike šećera
1 vanilin šećer

Priprema:
Za tijesto, u posudu stavite prosijano brašno, kakao, malo soli i sodu bikarbonu i maslac i zdrobite zajedno. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto. Bitno je da maslac bude hladan. Tijesto zamotajte u providnu i ostavite kratko u frižideru. Upalite rernu na 180°C.
Izvadite tijesto, razvaljajte ga i utisnite u silikonske kalupe za mini pite. Ostavite malo tijesta kako biste ukrasili pite nakon što stavite fil. Prije nego stavite u pećnicu lagano viljuškom izbodite tijesto. Pecite 10-tak minuta.
Za to vrijeme pripremite fil od višanja. Višnje (smrznute ili višnje iz kompota) promiješajte s brašnom, vanilin šećerom i šećerom. Mini pite punite filom, a preostalo tijesto razvaljajte pa izrežite tanke trakice i stavite na pite. Pecite 30 minuta. Nakon što su pite pečene ostavite ih da se ohlade pa ih izvadite iz kalupa. Posipajte šećerom u prahu i uživajte u finim zalogajima.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.