Ako nemate ideju šta da spremite, evo male pomoći
Marinirana govedina je pravi izbor za svaki dom.
Potrebno:
2 dl sosa za mariniranje mesa
1,5 dl svježe cijeđenog soka od narandže
4 bifteka
po jedna crvena i žuta paprika
2 kašike meda
2 kašičice rendane narandžine kore
1 glavica crnog luka
4 kašike ulja
1 kašika skrobnog brašna
Priprema:
U činiji pomiješajte sos, skrobno brašno, sok od narandže i rendanu koru i dobro umutite.
Isijecite bifteke na duguljaste trakice. U tiganju zagrijte ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite meso, pa dodajte paprike isječene na manje komade i sitno isjeckan crni luk.
Dinstajte desetak minuta, pa dodajte med i sos sa sokom i korom od narandže.
Kuhajte još 5 minuta i poslužite toplo.
(CDM/Alen Avdić)