23.12.2015. 15:39
0
I to je moguće: Skuhajte jaja bez vode i ringle!
Tvrdo kuhana jaja za francusku salatu možete pripremiti i bez velikog lonca punog ključale vode na ringli.
Kako to da uradite?

Položite jedno po jedno jaje u šupljinu pleha za pečenje mafina, a pleh stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stepeni. Pustite da se jaja termički obrađuju 30 minuta. 

Jaja izvadite iz pećnice, pažljivo ih prebacite iz pleha u zdjelu hladne vode. Pustite da tako odstoje 10 minuta, pa ih ogulite na uobičajen način. 

Zašto je dobra ova tehnika? 

Omogućava vam da ravnomjerno skuhate više jaja odjednom, bez potrebe da ih stalno provjeravate. Uz to, kuhana jaja u pećnici su kremastije teksture od onih kuhanih u vodi na šporetu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.