9.1.2016. 8:48
0
Lisnato tijesto sa piletinom i šampinjonima
Evo zanimljive ideje za ručak.
Potrebno:

1 paket lisnatog tijesta 

1 veći pileći file

so, papar

peršun

1 konzerva od 400 ml. šampinjona

3 kašike kisele pavlake

sir narendani gauda 

ulje za dinstanje

Priprema:

Uključiti pećnicu na 200 stepeni.

Lisnato tijesto odmrznuti i obje pločice razvucite u pravougaonik malo ih prstima na nekoliko mjesta namažite vodom da se mogu lako zalijepiti i stavite jedno na drugo i pritisnite da se zalijepe.

Nekom većom posudom (veću od čaše) izrežite krugove a čašom na sredini samo lagano napravite otisak kruga.

Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posoliti i pobiberiti. Dodati šampinjone, 3 kašike kisjele pavlake i peršun i od te smjese stavljati na sredini kruga 2 kašike.

Odozgo stavite rendani sir i pecite 15-20 min na 200 stepeni.

Poslužite toplo ili hladno.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.