10.2.2016. 17:30
0
Ovo su najbolji periodi kada trebate doručkovati, ručati i večerati
Jedna kompanija sprovela je istraživanje koje je sakupljalo podatke o osobama koje su znatno smršale, prenosi Kurir

Piše: Haris Ahbabović

Osim što su vodili računa šta su jeli, a šta ne, osobe koje su izgubile suvišne kilograme vodile su računa i u koliko sati su jele.

Najbolje vrijeme za doručak, kako je pokazalo ispitivanje, jeste oko 7 sati ujutro, ručak se preporučuje između 12.30 i 13 sati, a večera između 18 i 18.30 sati.

Tri četvrtine osoba koje su učestvovale u ovom istraživanju izjavilo je da im je u mršanju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobrok nisu izbjegavali.

Ispitivanje je pokazalo da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoljeti iskušenjima.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.