21.3.2016. 18:24
0
Dan bez mesa uz krem čorbu od šargarepe
Čorba od šargarepe i riže

Potrebno:

4 velike šargarepe

100 gr riže

120 gr putera

1 kisela pavlaka

1,25 l vode

so

peršun

Priprema:

Šargarepe očistititi, isjeći na kolutove i staviti na zagrijani puter. Dinstati 15-ak minuta.

Doliti vodu pa kada provri dodati rižu koju ste prethodno oprali i ocijedili.

Kuhati dok se riža i šargarepa ne skuhaju. Nakon toga skinuti sa vatre, izblendati ili ispasirati, staviti pola pavlake i vratiti na ringlu.

Promiješati kako bi se sve sjedinilo, posoliti i pobiberiti. Skinuti sa vatre i prije služenja dodati u tanjir još malo pavlake i peršunov list.
(CDM/Alen Avdić)
RizaCorba
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.