Evo ideje za večeru.
Potrebno:
500 g brašna za kolače
30 g kvasca
250 ml vode
30 ml maslinovog ulja
so
200 g krompira
200 g slatkog krompira
1 mala crvena paprika
ruzmarin
2 čehna bijelog luka
50 ml maslinovog ulja
biljni suhi začin
Priprema:
Kvasac izmrvite u mlakoj vodi, dobro promiješajte i sipajte u prosijano brašno.
Dodajte maslinovo ulje i posolite, pa umijesite tijesto i ostavite ga da raste 10-15 minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isijecite ga na tanke kolutove.
Papriku operite, očistite i sitno isjeckajte, a bijeli luk narendajte i pomiješajte s maslinovim uljem i ruzmarinom. Naraslo tijesto razvucite u pleh koji ste podmazali uljem.
Odozgo poređajte kolutove krompira, pospite sitno sjeckanu papriku i premažite uljem u koje ste prethodno umiješali bijeli luk i ruzmarin.
Pospite začinom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.
(CDM/Alen Avdić)