31.3.2016. 11:21
0
Slani kolač od krompira
Evo ideje za večeru.
Potrebno:

500 g brašna za kolače

30 g kvasca

250 ml vode

30 ml maslinovog ulja

so

200 g krompira

200 g slatkog krompira

1 mala crvena paprika

ruzmarin

2 čehna bijelog luka

50 ml maslinovog ulja

biljni suhi začin

Priprema:
Kvasac izmrvite u mlakoj vodi, dobro promiješajte i sipajte u prosijano brašno.

Dodajte maslinovo ulje i posolite, pa umijesite tijesto i ostavite ga da raste 10-15 minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isijecite ga na tanke kolutove.

Papriku operite, očistite i sitno isjeckajte, a bijeli luk narendajte i pomiješajte s maslinovim uljem i ruzmarinom. Naraslo tijesto razvucite u pleh koji ste podmazali uljem.

Odozgo poređajte kolutove krompira, pospite sitno sjeckanu papriku i premažite uljem u koje ste prethodno umiješali bijeli luk i ruzmarin.

Pospite začinom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.