20.4.2016. 16:02
0
Ipak postoji čokoladni kolač sa kojim možete da balansirate hormone
Balansirajući hormone u tijelu definitivno ćete pospješiti učinke dijetalnog načina ishrane. Ljudskom organizmu potrebne su kvalitetne masti za obnovu stanica i proizvodnju hormona, te se one u organizam unose putem ishrane.

Naravno, pri samoj pomisli na čokoladu, misli odlutaju na debljanje i borbu sa viškom kilograma. Ali, ne brinite, nećete se udebljati, čak ćete balansiranjem hormona u tijelu zasigurno pospješiti učinke dijetalnog načina ishrane. 

Sa ovim desertom zasigurno ćete ublažiti osjećaj stresa koji je prisutan kod većine ljudi koji nastoje uhvatiti korak sa sve užurbanijim načinom življenja, a samim time kortizol neće imati utjecaj na dodatno nakupljanje masnih naslaga u vašem tijelu, piše index.hr.

Dakle, s ovom slasticom ćete direktno i indirektno uticati na balansiranje hormona u vašem tijelu. 
 
Sastojci:
120 g zobenog brašna
80 g lješnjaka
60 g whey proteina
20 g čokolade za kuhanje
4 jaja
2 bjelanjka
2 čajne žlice kokosovog maslaca
1 čajna žlica stevije u prahu
1 vrećica praška za pecivo

Priprema:
1. U čvrsti snijeg izmiksajte 6 bjelanjaca, a u pjenastu smjesu 4 žumanca, kokosov maslac, whey protein, i steviju
2. 40 g lješnjaka nasjeckajte na sitne komadiće, dok preostalih 40 g sameljite
3. Na pari rastopite čokoladu za kuhanje
4. Sve sastojke kuhačom sjedinite u kompaktnu smjesu, koju potom ulijte u kalup za pečenje kojeg prethodno premažite s malo kokosovog maslaca
5. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite tortu u trajanju od 30 min
 
Ova slastica bogata je proteinima, mastima i vlaknima, ali i neodoljivim okusima i mirisima. Ukoliko kolač poslužite topao u potpunosti ćete uživati u njegovoj kremastoj čokoladnoj teksturi.
 
Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.