20.4.2016. 18:50
0
Zapečeni špinat sa kačkavaljem
Zbog velike hranljive vrijednosti nutricionisti savjetuju da se spanać bar jednom sedmično nađe na trpezi.
Potrebno:

1 kg špinata

struk mladog luka

pola struka bijelog luka

2 jaja

so, biber

40 g narendanog kačkavalja

Za preliv:

40 g maslaca

1 kašika brašna

250 ml mlijeka

50 g kačkavalja

Priprema:

Spanać skuhajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocijedite i sitno isjeckajte. Crni i bijeli luk isjeckajte, propržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima.

Posolite, pobiberite i dobro promiješajte. Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte bešamelom.

Maslac zagrijte, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano miješanje dolivajte mlijeko. Kuvajte dok se sos ne zgusne, pa umiješajte na kocke isjeckan kačkavalj. Prelijte špinat i zapecite u rerni.
(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.