Marinirana piletina u jogurtu i limunu. Uživaćete u neobičnom spoju jogurta i limuna.
Potrebno:
8 karabataka
125 ml čvrstog jogurta
1 kašičica narendane limunove korice
2 kašike cijeđenog soka od limuna
list peršuna
200-300 g prezli
mješavina suhih začina
biber.
Priprema:
Očistite karabatake od kože i kostiju i napravite ih kao šnicle, operite, osušite, pa stavite u činiju u kojoj ćete dodati jogurt, limunovu koru, limunov sok i sitno sjeckani peršun. Sve promiješajte i ostavite preko noći u frižideru.
U tanjir sipajte prezle i u njih dodajte biber i mješavinu suvih začina, pa uzimajte karabatake sa jogurtom, utapkajte ih dobro u prezle, stavite na pleh preko papira za pečenje i pecite dok ne porumene.
Poslužite uz zelenu salatu, pečeni ili pire krompir ili neko drugo povrće po želji.
(CDM/Alen Avdić)