Brzi ručak ili idealno predjelo.
Potrebno:
4 krupnija paradajza
4 kriške šunke
6 jaja
150 g krem sira sa začinskim biljkama
2 kašike sjeckanog bosiljka
1 kašika sjeckanog vlašca
2 kašike rastopljenog putera
so i biber.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Odsijecite vrh paradajza, izdubite srednji dio, stavite po krišku salame i ispecite u plehu 5-7 minuta.
U činiji umutite jaja i bosiljak i potom posolite i pobiberite. U tiganju rastopite puter na srednjoj temperaturi i ispržite jaja 3-4 minuta, stalno mešajući kako se ne bi zalijepila. Dodajte krem sir i promiješajte. Pečeni paradajz izvadite iz rerne, napunite mješavinom jaja i sira, pospite sjeckanim vlašcem i poslužite kao predjelo.
(CDM/Alen Avdić)