27.6.2016. 15:37
0
Trik pomoću kojeg ćete odmrznuti meso za pet minuta
Sigurno vam se mnogo puta desilo da morate brzo pripremiti ručak za goste ili da ste se sjetili da niste izvadili meso iz zamrzivača tek kad ste se vratili s posla. Ne trebate se nervirati jer postoji trik pomoću kojeg ćete meso odmrznuti samo za pet minuta.

Sve što vam je potrebno su dvije metalne posude i jedna plastična kesa. Meso stavite u kesu.  Jednu metalnu posudu okrenite naopako i na nju stavite meso. Zatim meso prebacite u drugu posudu i nju napunite vrućom vodom. Sačekajte pet minuta i krenite sa pripremom mesa.

Tajna ovog trika je da je metal odličan provodnik toplote koja se ravnomjerno raspoređuje po mesu i topi led sa njega, prenosi Blic. 

(Adna Zukanović-Zilić)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.