4.7.2016. 17:34
0
Hrskave pitice s piletinom
Prijedlog za ukusan i brz ručak.

Sastojci:  

jufka za pitu 
komadi piletine
glavica luka
vegeta
ulje

Priprema: 

Piletinu začiniti vegetom i kratko je pržiti na laganoj vatri. Poluprženo meso skinuti s vatre, pa u istoj tavi ispržiti luk. Jufku presjeći po dužini, staviti komad piletine, malo luka zajedno s uljem od prženja i zamotati. 

Za jedan komad piletine vam je dovoljna jedna cijela prepolovljena jufka. Ukoliko imate domaće jufke onda vam je dovoljno pola jedne. Pitice peći dok jufka ne porumeni. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.