Povrće koje volite u kombinaciji sa tijestom...
Potrebno:
200 g salame isjeckane na kocke
150 g brašna
100 g šampinjona
100 g rendanog sira
50 g zelenih maslina bez koštica
50 g crnih maslina bez koštica
4 jaja
100 ml mlijeka
1 kesica praška za pecivo
20 g putera
2 kašike ulja od suncokreta
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Puterom podmažite kalup za pitu. Crne i zelene masline isijecite na tanke kolutove. Šampinjone pažljivo očistite i isjeckajte.
U dubokoj činiji pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte umućena jaja, ulje i mlijeko i dobro izmiješajte.
Zatim umiješajte sjeckanu salamu, masline, rendani sir i šampinjone, dobro izmiješajte i sipajte u kalup. Pecite 45-50 minuta u prethodno zagrijanoj rerni.
(CDM/Alen Avdić)