14.7.2016. 17:46
0
Mediteranska pita
Povrće koje volite u kombinaciji sa tijestom...

Potrebno:

200 g salame isjeckane na kocke

150 g brašna

100 g šampinjona

100 g rendanog sira

50 g zelenih maslina bez koštica

50 g crnih maslina bez koštica

4 jaja

100 ml mlijeka

1 kesica praška za pecivo

20 g putera

2 kašike ulja od suncokreta

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Puterom podmažite kalup za pitu. Crne i zelene masline isijecite na tanke kolutove. Šampinjone pažljivo očistite i isjeckajte.

U dubokoj činiji pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte umućena jaja, ulje i mlijeko i dobro izmiješajte.

Zatim umiješajte sjeckanu salamu, masline, rendani sir i šampinjone, dobro izmiješajte i sipajte u kalup. Pecite 45-50 minuta u prethodno zagrijanoj rerni.
(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.