16.7.2016. 18:37
0
Uljepšajte vikend sa sladoled rolatom od malina
Vikend je stigao i za vrlo malo odvojenog vremena za ovaj kolač, možete uljepšati vikend za vaše najmilije.

Potrebno:
100 g mliječne čokolade
3 jaja
150 g šećera
200 g malina
1 kesica vanillin šećera
4 kašike kornfleksa
250 g neslanog krem sira
150 ml slatke pavlake

Priprema:
Mikserom umutite jaja sa 50 grama šećera, pa dodajte istopljenu mliječnu čokoladu i trećinu slatke pavlake i umutite u glatku smjesu.

Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u zagrijanoj rerni na 150 stepeni. Ispečenu koru zajedno sa papirom zavijte u rolat i ostavite da se na sobnoj temperaturi ohladi.

Za to vrijeme krem sir mikserom umutite s ostatkom šećera i slatke pavlake. Ohlađen rolat odvijte, premažite ga filom (ostavite kašiku fila za premaz rolata), preko pospite sa tri kašike izmrvljenog kornfleksa, odozgo rasporedite maline i pospite ih vanilin šećerom. Uvijte u rolat, premažite preostalim filom i odozgo pospite izmrvljeni kornfleks.

Stavite u frižider da se dobro ohladi.

(Anesa Agović  / CDM)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.