21.7.2016. 17:46
0
Hladne čorbe za vrele dane
Evo dva jednostavna i ukusna recepta.

Hladna čorba od špinata

Potrebno:

500 g svježeg špinata

2 glavice crnog luka

šoljica riže

šoljica ulja

Priprema:

Luk sitno isjeckajte i dinstajte ga na ulju, u poklopljenoj posudi, povremeno dodajući pomalo vode. Špinat isijecite na rezanca i sa pirinčem ubacite u omekšali luk. Dinstajte dvadesetak minuta na tihoj vatri uz povremeno miješanje. Potom nalijte pola litra tople vode i kuhajte još desetak minuta. Čorba se servira hladna.

Čorba od dinje i bosiljka

Potrebno:

1 dinja

kašičica soli

2 kašičice isjeckanog bosiljka

2 kašičice sitno izmrvljenog bibera

šolja svijetlog kokosovog mlijeka

šolja soka od zelenog limuna

Priprema:

Dinju isijecite na fine kockice, namirnice sipajte u blender, izpasirajte.

Probajte, posolite po ukusu, dodajte sok od zelenog limuna. Ohladite sat vremena prije serviranja.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.