25.7.2016. 11:15
0
Trikovi koji će spasiti presoljenu hranu
Presolili ste jelo? Ovi trikovi će ga spasiti.

Voda uvijek spašava stvar
Ako ste pripremali gulaš ili supu, nemate puno problema. Jednostavno dodajte vodu i pustite da tečnost ponovo provri. Ako je potrebno zgusnuti varivo ili gulaš koji ste pripremili, učinite to sa malo brašna.

Kiselina za ublažavanje
Limunov sok, vinsko sirće… Svejedno je koje od ovoga ćete koristiti, samo pazite da ne pretjerate. Limunov sok je savršen za spašavanje presoljene ribe i pečenih krompira.

Namakanje 
Recimo da ste kupili presoljenu šunku ili pančetu. Jednostavno ih uronite u hladnu vodu i ostavite da u njoj stoje nekoliko sati. Voda će izvući so iz ovakvih namirnica prilično uspješno.

Krompiri i so
Skrob je prilično dobar za razblaživanje ukusa. U vaše varivo dodajte jedan zgnječeni krompir koji će odmah poboljšati ukus i ublažiti žestinu soli.

Neka bude kremasto
Dinstate piletinu koju ste nažalost presolili? Dodajte joj malo kiseljoe pavlake ili pavlake za kuvanje. To će svakako ublažiti so, ali i dati drugu dimenziju jelu, tako da to svakako imajte na umu.


(Anesa Agović / CDM)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.