26.9.2016. 10:02
0
Kako ispeći bilo koje povrće u rerni?
Ovaj video može vam poslužiti kao dodatni poticaj da pomiješate raznovrsno povrće i ispečete ga u rerni.

Pečeno povrće ima brojne draži, na primjer, nekima omražene mahune poprime sasvim nove okuse u rerni, dok se cvekla iz rerne savršeno kombinuje sa jabukom. Korjenasto povrće idealno je za pečenje, ali gotovo sve povrće možete peći. Ukoliko ste u dilemi, jednostavno probajte jer ne možete puno pogriješiti. 

Kad izrežete povrće na komadiće, zauljite tačno dovoljno da prekrijete komadiće uljem i posolite. Kod stavljanja povrća u pleh pripazite da ne budu previše zbijeni komadići kako bi se ljepše ispekli. Pecite oko 30 minuta dok ne uhvate finu koricu. 

Optimalno vrijeme pečenja za povrće

Vrijeme pečenja za povrće na 170 stepeni:

- korjenasto povrće (cvekla, krompir, mrkva): 30 do 45 minuta
- tikva: 20 do 60 minuta
- brokula, karfiol, paprika: 10 do 20 minuta
- tanko povrće (šparoge, mahune): 10 do 20 minuta
- luk: 30 do 45 minuta
- paradajz: 15 do 20 minuta


(Anesa Agović / Gastro)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.