26.9.2016. 21:00
0
Štrudla od jabuka: Najtraženiji recept koji miriše na djetinjstvo
Jedan od najpopularnijih deserata koji, u raznim inačicama, možete naći od sjevera do juga Evrope, savijača je ili štrudla od jabuka. Ovo je recept za slasnu, bečku štrudlu sa sladoledom od vanilije.

Sastojci za savijaču od jabuka:

pakovanje kora za savijaču (ili ih izradite sami s jako tanko vučenim tijestom)
1 kg kiselijih jabuka
šećer
maslac
cimet
grožđice
sladoled od vanilije
Priprema:

Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1,5 cm.

Posipajte šećerom, cimetom i gdje kojom grožđicom koju ste, po želji, prethodno namočili u rum. Zarolajte tijesto i posložite u namašćenu tepsiju. Štrudlu malo ispikajte čačkalicom po vrhu kako vam ne bi popucala.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i služite uz sladoled od vanilije, piše “Zadovoljna“…

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.