2.11.2016. 20:58
0
Vlasti Dubaija planiraju zabraniti uličnu prodaju "šavarme"
Vlasti Dubaija planiraju zabraniti rad pultovima za "šavarmu" (shawarma), nacionalnu brzu hranu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mediji u Dubaiju u srijedu su objavili da će skoro polovina svih pokretnih pultova za "šavarmu" biti zatvorena, ili će morati prestati prodavati tu popularnu vrstu ulične hrane.

Iz Sanitarne inspekcije Dubaija su kazali da su vlasnici više od 570 pultova za "šavarmu" dobili rok od šest mjeseci da svoje poslovanje usklade s novim propisima o higijeni.

Potvrdili su da je 113 pultova već prestalo praviti "šavarmu", dok će 141 navodno biti zatvorena narednih dana.

Inače, šavarma se sastoji od slojeva začinjenog miješanog mesa: piletine, janjetine i govedine i peče se vani, na vertikalnom ražnju.

Čelnici Sanitarne inspekcije su upozorili da se u Dubaiju, gdje je veoma toplo, bakterije lako šire upravo na tim uličnim pultovima.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.