9.11.2016. 15:33
1
Ukusan meksički doručak po receptu Jamieja Olivera
Predstavljamo vam moćan doručak za prave gurmane.
Ovaj obrok pružiće vam energiju za ostatak dana.

Sastojci:

maslinovo ulje
1 luk, oljušten i sitno isjeckan
2 čejna bijelog luka, oljuštena i sitno isjeckana
2 crvene paprike, očišćene od sjemenki i isjeckane
2 svježe crvene ili narandžaste ljute papričice, očišćene od sjemenki i isjeckane
1 velika suha čili papričica
3 svheža lista lovora
morska so i svheže mlheveni crni biber
400 g sheckanog paradajza (može i u konzervi)
2 velika paradajz, isheckana
6 jaja
6 tortilja
Čedar sir za ukrašavanje

Priprema

U tiganju sa poklopcem zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte luk, papriku, svjež i sušen čili, lovorov list i dobar prstohvat soli i bibera. Miješati i kuhati 15 minuta da sve omekša i karamelizuje se. Dodajte paradajz iz konzerve i upotrebite kašiku da malo razbijete paradajz. Dovesti sos do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta da sos počne da se smanjuje.
Kada dobijete lijep paradajz sos, probajte da vidite da li mu treba još malo bibera ili soli pa dodajte po potrebi. Dodajte svježe isjeckan paradajz pa ga lagano umješajte u sos, zatim slomite jaja. Pokušajte da ih lomite brzo, kako bi se pekla u isto vrijeme otprilike. Poklopite tiganj i neka se sve peče 3 do 4 minuta. Za to vrijeme zagrijte tortilje u rerni ili mikrotalasnoj.
Sklonite poklopac i provierite da li su jaja pečena. Isključite ringlu, pa preko jaja i sosa narendajte čedar sir. Jedite dok je toplo umotano u tortilju.

(Mens Health/Aen Avdić)
JeloRecept
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.