4.1.2017. 21:34
0
Šest zdravih načina na koje možete uživati u đumbiru
Postoje zaista brojni razlozi zbog kojih bi trebali voljeti đumbir.

Naprimjer, istraživači s američkog University of Georgia dokazali su kako je đumbir jednako efikasan u borbi protiv bolova u mišićima kao i tablete protiv bolova. Također, đumbir se već vijekovima koristi kao efikasno (i prirodno) sredstvo za borbu protiv bolesti kretanja, jutarnjih mučnina u trudnoći, a efikasan je i u borbi protiv mučnina izazvanih hemoterapijom, prenosi “Net“…

Uz sve navedeno, velika klinička istraživanja otkrila su i kako đumbir tokom nekoliko mjeseci može značajno ublažiti bolove uzrokovane artritisom.

Ako želite i sami isprobati ova vrlo pogodna svojstva đumbira, možete to učiniti na razne načine:

- Oguljeni i naribani đumbir koji možete posuti preko sladoleda ili nekog drugog deserta
- Đumbir kuhan sa šećerom za pripremu sirupa od đumbira, od kojega se kasnije može pripremiti pjenušavi napitak od đumbira (ginger ale)
- Ukiseljeni đumbir koji se može poslužiti uz sushi
- Kandirani đumbir koji može biti vrlo zdrav desert
- Iscijeđeni đumbir pomiješan s voćem i povrćem u napitku za detoksifikaciju
- Kuhani đumbir za pripremu čaja koji je vrlo pogodan za probavu

(Merima Druškić/Net)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.