5.1.2017. 9:06
0
Ukoliko preskačete obroke posljedice mogu biti kobne po vas
Dok gladujete, u vašem organizmu se događaju nepoželjni procesi. Pada nivo šećera u krvi, a to utiče na sve organe u organizmu. Javlja se osećaj umora i iscrpljenosti, usporava se metabolizam, ali usporava se i sagorijevanje kalorija, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Mozak prelazi u posebno stanje.

"Bez hrane koja daje energiju, ljudski mozak ulazi u posebno stanje. Mijenjaju se intelektualne i emotivne funkcije. Osoba postaje razdražljiva i sklona promjenama raspoloženja, a koncentracija i pamćenje slabe", kaže nutricionista Magy Moon.

Kada se pojede hrana, organizam osjeti olakšanje, ali samo na kratko.

Ako često izbjegavate obroke, dugoročno ćete imati probleme sa usporenim metabolizmom, nivo šećera u krvi biće nestabilan, a telo će se s vremenom okrenuti mišićima kao jedinom izvoru "goriva".

Drugim riječima, preskakanje obroka ozbiljno utiče na organizam i slabi ga, a posljedice mogu da budu kobne.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.