28.2.2017. 15:31
0
Jedite ih svakodnevno: Evo zašto su pistacije tako zdrave
Pistacije su jedan od najzdravijih orašastih plodova na raspolaganju, zbog visokog udjela proteina, kalcija, željeza, bakra, oleinske kiseline i antioksidansa kao što su vitamini A i E.

Pistacije sadrže manje masti od većine drugih orašastih plodova, a manje je poznata i činjenica da će vam upravo pistacije pomoći da vratite alkalnost svom organizmu što je od velike važnost ako je vaš organizam ph kiseo, a što mnogi stručnjaci smatraju velikim rizikom za razvoj raznih bolesti.

A nisu tako hvaljene samo zbog toga jer:

1. Pistacije su nevjerojatno hranjive za našu krv, kao i imunološki sustav, kardiovaskularni sustav, mišićni sustav i živčani sustav. One su također izvrsne i kao pomoć kod mršavljenja pa ćete tako samo jednom šakom doslovno nahraniti krv, organizam, obuzdat ćete svoj apetiti i napuniti se energijom. Pistacije su poznate i pod svojoj funkciji smanjenja lipida i lipoproteina u krvi što u konačnici pomaže sniziti LDL (loš) kolesterol i povećati razinu HDL (dobrog) kolesterola.

2. Sirove pistacije vrlo su korisne i ako patite od nadutosti i zatvora, ako imate suhu kožu, ili želite samo malo pročistiti svoju jetru i bubrege. One su zapravo poznati “čistači” organizma pa je tako poznato i da upravo pistacije mogu pomoći u sprečavanju bolesti koronarnih arterija, infarkta, infekcija, dijabetesa tipa 2, ali i druge smetnje kao što je nesanica, neurološki poremećaji, rak kože, a koliko su pritom dobre za naš mozak dokazuje i tvrdnja da bi se uslijed gubitka pamćenja trebale jesti upravo veće količine – pistacija.

Ali naravno – sirove i bez dodatka soli.

3. Od njih se dobiva i ulje koje je savršeno za revitalizaciju i hranjenje kože zbog čega je vrlo cijenjeno u kozmetičkoj industriji ili obično – za masaže.

Dakle, pistacije nisu samo ukusna grickalica jer savršeno liječe sve što je spomenuto, a pritom su tako ukusne da ih doslovno možete dodati svakom svom obroku – uz salate, uz namaze, ma čak i uz fine i zdrave umake.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.