15.8.2017. 16:09
0
Dvojica Holanđana pred sudom zbog skandala sa zatrovanim jajima
Dvojica Holanđana su se pojavili prvi put pred sudom zbog skandala sa zatrovanim jajima koja su se prodavala širom Evrope, javlja AFP. Zbog pronalaska insekticida u jajima, koji je opasan po zdravlje ljudi, uništeni su milioni jaja u nekoliko država čime je nanesena šteta koja se mjeri desecima miliona eura.

Dva muškarca koje su mediji identificirali kao Martin van de B. (31) i Mathijs IJ (24)  pojavili su se na zatvorenom saslušanju pred sudijom.

- Sudija je saopćio da ima dovoljno sumnje da oni ostanu u pritvoru – navedeno je.

Oni se terete da su ugrozili javno zdravlje koristivši štetne supstance. Uhapšeni su u četvrtak, a skandal se proširio na nekoliko evropskih država.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.