11.11.2018. 8:38
0
Čoko baklava
Sastojci: posne kore za baklavu, 100 g posne čokolade, 100 g griza, 200 g oraha, 250 g posnog margarina Za preljev: 500 g šećera, 4 dl vode, 3 vanilin šećera, sok od pola limuna

Priprema:

Prvo skuhati preljev za baklavu sa šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna.

Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti preliv za baklavu da se potpuno ohladi.

U činiji sjediniti mljevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmiješati.

Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim umotati počev od strane na kojoj se nalazi fil i redati u pleh.

Poređati ih i isjeći na jednake djelove, zatim se preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute).

Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali poslije upiju).

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.