30.11.2018. 16:06
0
Za čelične živce isprobajte ovaj čaj
Stres nas prati svakodnevno. Ali umjesto da uzimate antidepresive bolje napravite prirodno sredstvo za jačanje nervnog sistema.

Jednu kašiku usitnjenog cvijeta nevena prelijte sa 1,5 čaše ključale vode.

Poslije 40 minuta procijedite. Popijte pola čaše čaja tri puta dnevno. Tretman traje tri nedjelje, prenosi CD.


Neven (Calendula officinalis), biljka koja osvaja ljepotom svojih cvjetova, omiljena je u vrtovima i cvijetnjacima.

Posebna vrijednost ove ljepotice su izuzetno ljekoviti sastojci njenih cvjetova i listova, te je s pravom mnogi poznavatelji prirodnih vrijednosti nazivaju čarobnom biljkom.

Neven je jednogodišnja biljka žarkih narančastih latičastih cvjetova.

Zanimljivost cvjetova nevena je što su danju otvoreni i u punom cvatu a noću i prilikom tmurnog i oblačnog vremenu su zatvoreni.

Naše bake su ovu biljku nazvale  "vjesnik kiše" jer ne otvaranje cvijeta nevena u ranim jutarnjim satima nagovještavalo je kišne oborine.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.