31.12.2018. 10:53
0
Sarajevo odlazi na Jug!
Spoj dobre muzike i nezaboravnog okusa.

Prepoznatljiv okus likera na bazi viskija, u sarajevskom Sky Bar Marriott, donio je sarajlijama dašak američkog Juga i odveo ih na nezaboravno iskustvo za nepce.

Lana Hamza i bend pobrinuli se da dobre okuse prati odlična muzika, a gosti su pored okusa Southern Comforta, mogli uživati i u posebnim koktelima spravljenim sa ovim pićem Southern Comfort, liker na bazi viskija, jedno je od najpoznatijih pića diljem barova u svijetu. Nastao je 1874. godine u američkom gradu misterije, jazza i magije – New Orleansu. 

Barmen Martin Wilkes Heron stojiizarecepta „pića sa Juga“, a brend kao takav postoji još od 1874. godine. Legenda kaže da je Southern Comfort nastao kada je Martin radio u baru Arthura McCaluya u New Orleansu, a 1889. godine, Martin je svoj proizvod patentirao, zaštitio i od tad počinje priča Southern Comforta. Osim što je bio poznat kao vlasnik barova, Martin je bio i poznat kao vrsni koktel majstor. Služio bi svoj čuveni „St. Louis Cocktail“, u čijem je sastavu naravno bio i Southern Comfort uz poruku „Dva koktela po osobi. Ni jedan džentlmen ne bi tražio više“

Američki viski, sa specifičnim aromama voća i začina, jedinstvena je kombinacija koja je ugodna nepcu, i odlična kombinacija za mnoge koktele. Najpoznatiji koktel nosi ime po jednoj od najslavnijih dama Juga, Scarlet O'Hara, liku iz poznatog filma „Prohujalo sa vihorom“. Koktel se pravi od Southern Comforta, limete i soka od brusnice.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.