25.2.2019. 17:30
0
Tajna francuskih kuhara: Kako da vam pire krompir bude savršen
Savršen prilog svakom mesu i gulašu je upravo pire krompir. Ali da bi bio savršen prilog morate ga napraviti na ovaj način.

Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.

Sastojci:

kilogram krompira, 500 grama rendanog sira, dva čena bijelog luka, 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje), kašika pavlake, so i biber

Priprema:

Skuhajte krompir, pa ga iscijedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi.

Potom dodajte sitno iscjekan bijeli luk, pa izgnječite krompir u pire.

Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope.

Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i “lupajte” varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smjesa.

Začinite i servirajte po želji.





(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.