22.7.2021. 22:09
0
Janko Blagojević uzgaja lubenice: Izuzetno kvalitetnu lubenicu sada na veliko prodajemo po 20 feninga
FOTO: Dnevni Avaz
Janko Blagojević u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine uzgaja lubenice.

- Izuzetno kvalitetnu lubenicu sada na veliko prodajemo po 20 feninga, iako je samo prije desetak dana njena cijena bila od 35 do 40 feninga, kaže Janko Blagojević, poznati uzgajivač lubenice i povrća iz Velike Obarske kod Bijeljine, prenosi Avaz.

Blagojević naglašava da je proizvodnja pod otvorenim nebom izložena brojnim rizicima, velikim ulaganjima, ćudima prirode, ali i principu tržišne ponude i potražnje.

- Sada, kada beremo zrele i slatke lubenice, cijena je upola manja od one koja je bila prije desetak dana. Međutim, tržište je promjenljivo, situacija se mijenja, ne iz dana u dan, već iz sata u sat - kaže Blagojević.

Ističe da se na njive izlazi onda kada to situacija zahtijeva, ne gleda se koliko je stepeni i može li se fizički izdržati, jer pod vrelim julskim suncem, u određenom trenutku, prezrele lubenice počinju pucati i onda od tog posla nema nikakve zarade, prenosi Avaz.

(H. Ahbabović)

Lubenica
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.