23.8.2022. 0:10
2
Zapanjujuće otkriće: Doktor otkrio šta se nalazi u mljevenoj kafi i zgrozio mnoge
Ako ste ljubitelji kafe, vjerovatno svako jutro nakon buđenja popijete jednu šalicu, ali nakon što doznate ovu činjenicu, vjerovatno ćete promijeniti mišljenje.

Liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u mljevenoj kafi i zgrozio mnoge, piše Metro.

Naime, otkrio je kako postoji vjerovatnost da naša mljevena kafa uključuje mali postotak žohara i komadića drugih insekata. To se ne radi namjerno ili za okus, već se ti insekti slučajno nađu u vrećicama kafe.

Agencija za hranu i lijekove iz SAD-a provela je studije koje su pokazale da se do 10 posto zrna kafe zarazi žoharom i drugim insektima. Strojevi za prženje i mljevenje kafe nisu ih u stanju potpuno preraditi, pa se insekti samo ispeku i samelju u zrno.

Ova agencija dopušta određenu količinu dijelova kukaca u našoj hrani sve dok ne prelazi određeni postotak.

“Mljevena kafa kakvu dobivate u većini trgovina sadrži određenu količinu žohara. Obično se to ne može potpunosti spriječiti. Tako se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe. Većina nadležnih tijela za hranu dopušta određeni postotak dijelova kukaca u našoj hrani. Ako ste alergični na žohare, klonio bih se mljevene kafe”, objasnio je u videu objavljenom na TikToku.

Mnogi su ostali šokirani ovim saznanjem i odlučili da više neće konzumirati kafu, prenosi Večernji list.

“Ovo stvarno nisam trebao znati! Svaki dan pijem kafu, uništio si mi jutarnji ritual”, samo je jedan od mnogobrojnih komentara.


(Admir O.)

Kafa
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.