28.12.2022. 20:51
0
Rezultati istraživanja koji su iznenadili mnoge: Najpopularnija "brza hrana"u Njemačkoj je doner kebab
Doner kebab je najpopularnije jelo u Njemačkoj u oblasti brze hrane (fast food), ostavivši iza sebe čak i poznatu kobasicu sa kari sosom (Currywurst), javlja Anadolu Agency (AA).

Upoređujući ova dva jela, istraživanje koje je sproveo “YuGov” pokazalo je da 45 posto odraslih voli doner kebap, a 37 posto više voli kari kobasicu, objavila je njemačka novinska agencija DPA.

Oko 15 posto ispitanika odgovorilo je: “Ne volim ni jedno ni drugo”, dok su ostali izbjegavali dati bilo kakvo mišljenje. Istraživanje je pokazalo i da žene više vole doner kebap od muškaraca, kao i to da većina ljudi starijih od 55 godina preferira kobasicu sa kari sosom, koja se pojavila u Berlinu nakon Drugog svjetskog rata i servirana s indijskim začinima posutim pikantnim kečapom.

Navedeno je također da je 57 posto mladih od 18 do 24 godine preferira doner kebab, dok je procenat onih koji preferiraju kobasicu u ovoj grupi 21 posto. 

(A. Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.