27.11.2015. 18:54
5
"Jusuf Nurkić me ne mora sada ni vidjeti, ako mu je nezgodno da se pozdravi ili da okreće glavu od mene"
Jusuf Nurkić, košarkaš Denver Nuggetsa, jučer je poslao pismo bh. medijima u kojem je napisao zbog čega još uvijek ne nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Podsjećanja radi, Nurkić više od godinu dana nije dio nacionalnog košarkaškog tima, a u proteklih nekoliko mjeseci bili smo svjedoci medijske prepirke na relaciji Enes Trnovčević (menadžer Jusufa Nurkića)- KSBiH - Jusuf Nurkić.

Elmedin Dino Konaković, predsjednik KSBiH, danas je na svom Facebook profilu napisao kako od sutra vjerovatno više neće biti predsjednik KSBiH, a Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH, je izjavio kako napušta sve košarkaške selekcije BiH.

"Želim upoznati sportsku javnost sa zbivanjima u vezi sa mojim statusom u KSBiH. Kao što vam je poznato od augusta prošle godine protiv mene se vodi kampanja koju su pokrenuli pojedinci iz Saveza BiH s ciljem da me diskreditiraju kao sportaša i osobu, te učine me omraženim kod navijača.  Zbog toga sam prije dvije sedmice uputio pismo Upravnom odboru KSBiH iz kojeg se jasno vidi da se nikada nisam odrekao dresa reprezentacije za koju sam spreman uvijek igrati.  Samo prije toga želim da Upravni odbor i odgovarajuće komisije Saveza donesu stav kada su u pitanju zbivanja koja spominjem. Od Upravnog odbora sam tražio da sankcioniše mene, ako postoje validne prijave i odluke nadležnih tijela, a ako to ne postoji, očekujem da budu kažnjene osobe koje su bez ikakvih argumenata pokrenule hajku na mene, privatizirajući u tom cilju instituciju Košarkaškog saveza BiH", napisao je u pismu Jusuf Nurkić, aludiravši na Haruna Mahmutovića, Igora Stojanovića i Elmedina Konakovića.

Za Source.ba portal danas je govorio Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza naše zemlje.

"I dalje ću biti generalni sekretar KSBiH, ali ću samo raditi kancelarijski posao, bit ću obični generalni sekretar. Između ostalog sam ovu odluku donio i zbog Jusufa Nurkića, pa da i njemu udovoljim, iako nije bilo razloga, jer je on uvijek bio pozivan da igra za reprezentaciju. Ne mora me fizički ni vidjeti sada ili ako mu je nezgodno da me pozdravi, ne mora okretati glavu od mene, jer me neće ni vidjeti. Otvoren je put da on dođe u reprezentaciju, ako ga neki budući selektor bude želio u timu", kaže za Source.ba portal Harun Mahmutović.

Danas ranije se na svom Facebook profilu oglasio i Dino Konaković, predsjednik KSBiH i premijer Kantona Sarajevo, koji je napisao sljedeće:

"U nekom od razgovora za medije sam rekao pred EP u Francuskoj da bih sa zadovoljstvom dao ostavku na mjesto predsjednika KSBiH ako bi to značilo povratak Nurkića u nacionalni tim jer je sigurno on mnogo bitniji timu od mene. Kad bih morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojim sam razgovarao. Birao bih Haruna! Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH, koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija. Sutra je redovna skupština KSBiH i ja od sutra nisam više predsjednik KSBiH, ističe mi mandat. Zbog obaveza vjerovatno neću ostati ni u UOKSBiH. Nastaviću svim silama pomagati sve reprezentacije, Kanton Sarajevo je jedan od najvećih finansijera Saveza, biće mi sad jos lakše. Biću presretan ako Jusuf Nurkić ipak odlucči da igra za zemlju u kojoj se rodio", samo je jedan dio statusa Elmedina Konakovića.

"I Dino je odlučio da otvori prostor da se Jusuf vrati, on se bukvalno povlači iz KSBiH. Ako je to problem, kao što kaže Dino, onda ćemo otići. To je sasvim poštena odluka s njegove strane", kaže Mahmutović za naš portal.

Ipak, postavlja se pitanje koliko je ova odluka čelnih ljudi KSBiH poštena prema ostalim reprezentativcima koji su uvijek bili uz selekciju BiH, i koji su ne tako rijetko napuštali vlastite porodice i trošili vlastiti novac kako bi nastupali za reprezentaciju BiH.

"Ja sam emotivan čovjek i ne mogu vam sada o tome govoriti, pokušavam da ne uključujem emocije u to. Jedini smo savez koji ima sedam reprezentacija i ja se time ponosim. Moji su istupi bili takvi kakvi jesu, ja sam takav. Neka neko drugi procijeni koliko je moj posao bio dobar. I Jusufu i svim drugim igračima želim da igraju u NBA ligi i da što više novca zarade i želim da nastupaju za reprezentaciju BiH", završio je na kraju razgovora za Source.ba portal generalni sekretar KSBiH, Harun Mahmutović.

Novinar: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.