22.2.2016. 13:57
0
Nedžad Efendić automobilom sletio u Drinu na dubini od pet metara: U petak nije došao na posao, shvatili smo da nešto nije uredu
Ronioci Jedinice za podršku MUP-a Republike Srpske, uz pomoć pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovine, jučer su u jednom od rukavaca Drinskog jezera, koje se nalazi nedaleko od Višegrada, pronašli ostatke automobila marke Mercedes, a u automobilu je pronađeno beživotno tijelo 54-godišnjeg Nedžada Efendića.

Inače, nastradali Efendić je bio šef carine na graničnom prelazu Vardište kod Višegrada. Automobil je na vijadukt Novi iz vode izvučen pomoću specijalne dizalice. Višegradski vatrogasci su specijalnim makazama uspjeli doći do tijela nastradalog Efendića. Tako je, prema pisanju Dnevnog Avaza, okončana trodnevna potraga za Nedžadom Efendićem. Kod njegove supruge Amre ubijena je posljednja nada da porušeni znakovi pored ceste ne znače ono najgore, a to je da je njen suprug nastradao.

"Nedžad je bio ljudska veličina, uvijek mu je neko drugi bio na prvom mjestu. Sebe je najmanje gledao", rekla je za Avaz potresena supruga Efendića, Amra Efendić.

Krenuo na vikendicu da sanira štetu od vjetra

Amra i Nedžad su inače oboje rodom iz Višegrada, a zajedno su do 2000. godine živjeli u Zenici, kada su se nakon toga doselili u Goražde. Nedžad je tokom dolaska u Goražde radio na carini, a potom je bio zaposlen na graničnim prijelazima Metaljka kod Čapljine i Vardište kod Višegrada. Onog dana kada se Nedžadu gubi svaki trag je puhao jak vjetar, pa je Efendić krenuo na vikendicu kako bi je obišao. Prema nezvaničnim informacijama, Efendić je krenuo na vikendicu kako bi popravio štetu koja je nastala nakon velikog vjetra.

U povratku je automobilom sletio sa ceste na ulazu u naselje Međeđa jer su na ovoj lokaciji uočeni tragovi slijetanja, tačnije tragovi guma i motornog ulja. Tragove na cesti kraj magistralnog puta Višegrad – Ustiprača su primjetili pripadnici Granične policije BIH, te su locirali i Efendićev automobil marke Marecedes. 

"On je otišao u četvrtak u Polimlje, gdje imamo vikendicu na ime njegovog oca. Htio je da pokrije vikendicu nekim materijalom. Jedan od njegovig kolega s posla također tamo ima vikendicu. Sjedili su, nakon toga je krenuo kući i nije se javljao. U petak je trebao na posao, ali se nikome nije javljao niti na jedan od dva telefona koja je uvijek imao kod sebe. Shvatili smo da nešto nije uredu, pa smo pokrenuli potragu i bilo je šta je bilo", izjavila je za Dnevni Avaz supruga stradalog Efendića.

Na ulazu u naselje Međeđa, koje se nalazi nedaleko od Goražda, veliki broj prijatelja, rođaka, poznanika i radnih kolega pratio je izvlačenje automobila u kojem se nalazio i Nedžad Efendić.

"Policija i njegovi prijatelji iz Granične policije su tražili automobil. Ovo je bio strašan udes. Policija je tražila automobil pored ceste, ali je njegov prijatelj znao kojim pravcem se kretao Nedžad. Sve nas je ovo mnogo pogodilo. Strahota jedna, izgubili smo najboljeg člana naše porodice", rekao je prisutnim novinarima jučer Elmir Velagić, inače Nedžadov rođak.

Policajci Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo su na mjestu događaja obavili uviđaj. Tužilac je naložio obdukciju tijela i vještačenje izvučenog vozila, koje je inače izvučeno iz vode jučer oko 11:00 sati. Tačan uzrok ove nesreće bit će poznat naknadno.

Automobil sletio u Drinu na dubini od pet metara

Inače, policija je tokom potrage pronašla registarsku tablicu od njegovog automobila kod mosta u Međeđi. Efendić je, iz do sada nepoznatih razloga, skrenuo automobilom sa puta, polomio saobraćajni znak i survao se u Drinu koja je na tom mjestu duboka oko pet metara.

Prema riječima Danke Tešić, glasnogovornice CJB Istočno Sarajevo, policijska stanica Višegrad je u subotu oko 15:00 sati obaviještena da je u mjestu Međeđa kod Višegrada, na magistralnom putu Ustiprača - Višegrad u jezero hidroelektrane, vozilom sletio Nedžad Efendić iz Goražda, koji je nestao prije dva do tri dana na području Višegrada.

Ratko Kovačević, glasnogovornik UIOBiH, rekao je medijima kako je još uvijek rano govoriti da li se radi o nesretnom slučaju ili nečemu drugom. Nalazi obdukcije tijela Nedžada Efendića i vještačenja automobila bi mogli za nekoliko dana ponuditi više informacija.

(Haris Ahbabović) 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.