28.3.2016. 12:11
3
Dragan Bursać za Source.ba: Mi se nalazimo u '93. godini, srpski narod je Karadžića podigao na nivo mučenika
Ratni zločinac, Radovan Karadžić, osuđen je kao što znate na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i ostalih zločina počinjenih na tlu Bosne i Hercegovine.

Ipak, da se mnogo toga i nije baš promijenilo 20 godina nakon okončanja rata u našoj zemlji, govore različite reakcije koje dolaze sa svih strana. Dok jedna strana smatra da je presuda mogla biti i žešća po Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca, druga istog tog ratnog zločinca proglašava junakom i mučenikom.

Za Source.ba portal danas je govorio profesor filozofije i politički analitičar, Dragan Bursać, koji se osvrnuo na pitanje podrške ili nepodrške Radovanu Karadžiću u BiH, ali i regionu.

Također je bilo govora o tome koliko je zaista teško jednom narodu da se odrekne svih zlodjela ratnih zločinaca, u ovom slučaju konkretno Radovana Karadžića. Bilo je razgovora o tome gdje se trenutno nalazimo 20 godina nakon okončanja rata. U nastavku poslušajte šta je za Source.ba portal danas rekao Dragan Bursać!

Razgovarao: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.