30.3.2016. 12:58
0
Muhamed Alaim o ubistvu Vedrana Puljića: Momčić je to, ljudi, ne znam šta da ti je uradio na svijetu to je dijete
Četvrtog oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu je, pred utakmicu Široki - Sarajevo, ubijen navijač FK Sarajevo, Vedran Puljić.

Bio je to događaj koji je zgranuo sve ljubitelje fudbala u BiH, a posebno igrače i navijače kluba sa Koševa. Tog 4. oktobra je izgubljen jedan mladi život, a do dana današnjeg još niko nije osuđen za ubistvo navijača Sarajeva.

Nekadašnji golman Sarajeva, Muhamed Alaim, bio je jedan od svjedoka svega onoga što se događalo nedaleko od stadiona Pecara. Kaže da ga i danas proganjaju slike iz Širokog Brijega. Alaim tvrdi da vrlo rijetko razgovara sa Vedranovom porodicom o onom danu kada je ubijen Puljić.

Nedavno je počelo suđenje Oliveru Knezoviću, optuženom da je ubio Vedrana Puljića i ranio još šetoricu navijača Sarajeva ispred stadiona Pecara. Navijači Sarajeva, koji su svjedočili na suđenju Knezoviću, tvrde da je nekoliko policajaca pucalo prema navijačima.

Knezović se tereti da je policajcu Draganu Vujeviću oduzeo službeni pištolj, te je nakon toga ispalio deset hitaca u pravcu navijača FK Sarajevo. Jednim hicem pogodio je Vedrana Puljića u glavu. 

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj i montaža: Ramiz Uzunović
Korišten video materijal: Hayat TV, FKS Info, Sirokibrig.com

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.