11.5.2016. 12:19
0
"Rekao sam da će se tek vidjeti stvarna slika kada prođe ta euforija, bez Sikiraša smo slabiji 30 posto"
Za Source.ba portal govorio je selektor kadetske selekcije Bosne i Hercegovine, Josip Pandža, koji je sa našim kadetima osvojio zlatnu medalju na EP koje je održano prošle godine.

U prvom dijelu intervjua je bilo govora o grupi u kojoj ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Također je bilo govora o spisku naše selekcije, ali i o problemima koji su se javili tokom priprema i organizacije odlaska na SP.

Osvnuli smo se i na odlične rezultate KK Kakanj u Ligi za prvaka BiH, kao i u finalnoj seriji Play Offa gdje je Kakanj uspio u jednoj utakmici slaviti protiv Igokee. Trenutno klub iz Aleksandrovca vodi sa 2:1 u finalnoj seriji.

Na spisku Josipa Pandže za predstojeće SP u Španiji nema Njegoša Sikiraša koji propušta turnir zbog povrede. Na spisku se nalaze sljedeća imena:

Džanan Musa (Cedevita Zagreb), Lazar Mutić (Baloncesto Torrelodones), Sani Čampara (Spars Sarajevo), Srđan Kočić (Spars Sarajevo), Semin Karić (Spars Sarajevo), Vedran Mirković (Koš Sarajevo), Amar Barukčija (Koš Sarajevo), Emir Bačvić (Koš Sarajevo), Stefan Radosavljević (Igokea Aleksandrovac), Aljoša Janković (Igokea Aleksandrovac), Emir Čerkezović (Sloboda Tuzla), Drago Cvitanović (Brotnjo Čitluk), Miladin Vlačić (Budućnost Bijeljina), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Semin Burko (Čelik Zenica) i Denis Milinović (Busovača)

Josip Pandža je rođen 14. maja 1987. godine i jedan je od najmlađih trenera u BiH. Trenutno je selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH koja je osvojila zlato na EP. Također vodi i KK Kakanj sa velikim uspjehom. Svjetsko prvenstvo za košarkaše do 17 godina ove godine bit će održano u Španiji.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.