16.6.2016. 12:25
0
"Pomalo mi smeta razapinjanje Sifeta Podžića od strane medija, nije samo Sifet Podžić digao ruku za Nikolu Poplašena"
Nakon devet godina pravne borbe Ilijaz Pilav, doktor iz Srebrenice koji je cijeli rat proveo u tom gradu, je dočekao pravdu.

Naime, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je prije nekoliko dana presudu kojom je potvrdio da je naša zemlja Pilavu uskratila ljudska prava time što mu nije dozvolila da se kao Bošnjak iz Republike Srpske kandiduje za člana Predsjedništva BiH.

Jučer je za Source.ba portal govorio Ilijaz Pilav. Na početku razgovora je bilo govora o presudi koja je donesena, te implementaciji iste.

Također je bilo govora o prelasku doktora Pilava iz SDP-a u DF, te njegovoj odluci da nakon završetka agresije na BiH ne uđe u SDA nego u SDP. Bilo je govora i o onome što je Sifet Podžić uradio kada je u pitanju slučaj Nikole Poplašena.

Ilijaz Pilav, 51-godišnji šef hirurgije u Ratnoj bolnici u Srebrenici, jedan je od posljednjih ljudi koji su napustili Srebrenicu u ljeto 1995. godine. Iz Srebrenice je izašao sa posljednjom grupom boraca Armije RBiH, 11. jula 1995. godine. U Srebrenici je proveo cijeli rat, radeći u nehumanim okolnostima u Ratnoj bolnici.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.